dissabte, 11 d’abril del 2009

Passeig a passeig......26 d'abril.

Ja queda poc per un dels objectius de la temporada per molts atletes de les pitïuses, la cursa de passeig a passeig. I em sembla, tenc moltes probabilitats, que no estaré en la sortida. Intentaré fer tot el possible per recuperar-me, però veig que la recuperació va molt lenta i només queden quinze dies. Què és el que m'impidirà participar a tal emblemàtica cursa? Una lesiió que no coneixia, però els seus sintomes m'eren familiars: el síndrome piramidal, no us la recomane.
Els últims dies de preparació de la semi de Palma vaig notar molèsties a la cama esquerre, a dalt de tot del fèmur, pràcticament a la cadera, a la cara exterior ja quasi en la nalga. El dia anterior em va molestar bastant, però vaig participar bastant bé. El diumenge després, després d'un convit molt llarg i estar assegut molta estona, no em podia posar de peu, ni asseure'm, ni conduir. Sentia un dolor intens a la nalga i que baixava per tota la cama, tenia un formigueig com quan s'adorm la cama però insoportable. Aquestos síntomes m'eren familiars, vaig tenir una ciàtica ben forta fa dos estius i pràcticament era el mateix. La diferència és que aquesta vegada els dolors partien de la nalga i no de la zona lumbar (provocats per una hèrnia discal que pateix).
Idò aques síndrome piramidal (falsa ciàtica) sembla ser que és una sobrecàrrega o inflamació del múscul piramidal, que es troba als glutis, que acaba presionant el nervi ciàtic contra la pelvis, provocant aquest dolor i adormiment de tota la cama, en el meu cas fins a la planta del peu.
Dues sessions de fisio, i res de res, antinflamatoris, tampoc, al final al cap d'una setmana a urgències i un munt de medicaments (nolotil, vàlium, antimlamatoris, calor sec,..) més una baixa laboral han millorat una mica la situació. A dia d'avui m'han desaparegut les molèsties al gluti, també les dels isquios, però tenc fatal el bessó esquerre i els dos dits petits del peu i el taló encara adormits. He fet una sortida suau amb bici de muntanya i bastant bé, però en els dos intents de sortir a còrrer que he fet he hagut d'aturar als 2 minuts per culpa del bessó esquerre.
Algú ha patit alguna vegada aquesta lesió? Voldria recuperar-me a tota costa per a passeig a passeig però ja no sé que fer. Tenc clar que si no tenc la cama esquerra sense cap molèstia, no participaré.

divendres, 10 d’abril del 2009

I Duatló MTB festes de Sant Jordi

El pròxim diumenge 19 d'abril es dispustarà un nou duatlóde bicicleta de muntanya popular al parc natural de ses salines de Sant Jordi. La prova està organitzada pel Trijasa i patrocinada per l'ajuntament de Sant Josep (el més actiu darrerament, amb el seu lema en forma) dins del marc de les festes de Sant Jordi. Les distàncies seran 5 - 13 - 2'5 i la sortida serà a les 10 del matí. Una vegada finalitzada la prova reina hi haurà curses de promoció pels més petits. Ja es poden realitzar les inscripcions a la pàgina web del Trijasa i el preu és de 5 € pels federats i 10 € pels que no estan federats. A veure si té tanta participació com el de Cala Bassa.

Inscripcions a www.trijasa.com