diumenge, 24 de gener del 2010

Zitane i Tolosa es passegen de la mà a Santa Eulària


Fotos Angus (Clicau imatge)
N'Ouais Zitane, del CAP, i n'Amparo Villar, del CA Safor, s'han proclamat campions insulars de cros aquest matí al renovat circuit de Santa Eulària. El campionat insular de cros d'aquest matí ha set un test per la delegació evissenca d'attletisme i el Consell d'Eivissa i l'Ajuntament de Santa Eulària,de cara al campionat de les Illes Balears que es celebrarà al mateix lloc d'aquí a quinze dies. I la veritat és que ha sortit tot molt bé, semblava una cita important la cursa d'avui: zones d'escalfament, cambres de cridada als corredors, carpes on canviar-se i deixar les motxilles, una zona de sortida ampla i ràpida, zona acotada d'entega de premis, tot perfecte. Però el més comentat entre els corredors ha set la renovació del circuit de la villa del riu. La major part era com altres anys però s'ha crescut el circuit amb dues zones noves. A la zona alta del circuit s'ha afegit una zona de bosc entre pins, molt polida i amb un terreny ideal per còrrer. La segona variació, ha estat que a meitat de  la llarga recta de baixada s'desviat el circuit a l'esquerra per incloure una petita zona revirada per allargar una mica el circuit. Tots els corredors contentíssims amb aquestes millores, era el comentari general de tots els que hem participat avui: enhorabona Mariano! Segur que el campionat de les Illes Balears serà un èxit.
En quant a la cursa popular i federada, la nota negativa, tornar a destacar la gran absència de corredors. I es que avui tornava a coincidir una cursa amb un duatló a Sant Antoni, aquest problema pareix ser que no té remei. Per tant la participació no ha set tan nombrosa com s'esperava, sobretot a la categoria femenina. Tolosa i Zitane s'han agafat la prova com un entreno i s'han "passejat", si a aqueixos ritmes se li pot dir passejar, pel circuit de Santa Eulària. Han marxat junts tota l'estona i han entrat a meta agafats de la mà. Els jutges han decidit que el títol fos pel marroquí.
A  la categoria femenina faltaven les habituals als podis (ni Rebeca, ni Susana, ni Eva, ni Lidia...), la cosa estava entre la valenciana del Safor, Amparo i la ciclista-entrenadora Fàtima Blázquez. Villar ha marcat la diferència rodant des del principi per baix dels 4'20'' i marxant en tot moment entre els primers veterans. Na Fátima, finalment ha estat segona quedant la tercera plaça sènior vacant per falta de competidores.
En definitiva un bon cros, molt ben organitzat, amb un excel·lent i renovat circuit on es podia còrrer ràpid en diverses zones i el millor un agradable matí entre amics. Allí estaven els incombustibles David, Guillem, Ramón, Esteban, Ángel, Toni Serra, Clapés, Samuel, Max, Miquel Botja, els formenterencs, Amparo, Fátima, Neus....ja quasi som una pinya.
En quant tengui les classificacions les penjaré.

CLASSIFICACIONS


Podi veterans A

Podi veterans B


Podi veterans C


Podi sènior


Podi veteranes F


Podi sènior F


Podi júnior (Fotos Max Vivares)

















Amb el meu amic i seguidor del bloc, Ángel Blanco.