dimarts, 10 de maig del 2011

Mitja marató de Formentera. La més gran.

 Es veia venir. La mitja de Formentera està a punt de convertir-se en la cursa més important de les Pitiüses. A hores d'ara està a punt de sobrepassar els 800 inscrits, el que serà un nou rècord d'inscripció a les nostres illes. Passarà a encapçalar la classificació de curses amb més participants que liderava la Minicursa Passseig a passeig del 2008 amb 385 corredors.
Sembla ser que l'illa veïna han trobat la fórmula. Un gran pressupost. Han deixat l'organització en mans d'una empresa entesa en la materia. Un recorregut interessant pel paradís que és aquesta illa. I el més important: promoció exterior. Gran nombre de participants  venen de Catalunya, Mallorca, Itàlia... La data de la prova també ajuda, encara que ja fa massa calor per una mitja marató, en aquestes dates comença la temporada turística, els hotels estan oberts i ja es poden fer els primers banys de la temporada.
També funciona el reclam de les figures mediàtiques. L'any passat van ser Josef Ajram i Marga Fullana. Enguany s'ha apostat per un campió d'Europa de marató, en Martin Fiz. El director de la revista Runner's World és una gran persona i molt proper al corredor popular.
En quant a favorits per endur-se la victòria tenim a Ouais Zitane que en principi està inscrit. Fiz, malgrat a ser veterà estarà als llocs capdavanters, ja que encara fa grans marques en mitja marató. Dels mallorquins no coneixem el nivell, pot haver per aquí alguna sorpresa.
En categoria femenina,  la gran favorita és la mallorquina Bel Duran. La valenciana Amparo Villar intentarà pujar al podi.
En definitiva, si algú s'ho està pensant encara, fins divendres té temps. No ho dubteu serà una gran festa de l'atletisme.
Ens vegem a Formentera !

INSCRIPCIONS