dijous, 18 de febrer del 2010

Una altra de maratons: Marató de València


Darío 3h 27. En Serra 2h 59. Xicu 3h 17. En Boris Baer 3h 09. Vicenta 3h 41, Matias Noguera 3h28', Jose M. Martínez 3h 19, Vicent Marí 3h 31, Toni Llorens 3h 33', Pepet 3h 38', Jose Maria 3h 38', Alejandro Monteagudo 3h 42'. Jorge Alabarta 4h 53'. Temps Reals.
Demà la crònica

Ha començat el compte enrerra, apenes una mica més de 60 hores (ja no comptam els dies, sinó les hores que falten, què fort) per a la cita amb la senyora marató. Després de varis mesos persenguint-la, el pròxim diumenge la podrem conquistar, si és deixa. És tan dura la marató, que segur que fins i tot els més ossats i més ben preparats, solament amb poder véncer la distància i creuar la línia de meta amb bones sensacions ja estaríem contents. Patir el mínim el mínim possible, que no ens aparegui ninguna molèstia i no trobar-nos tampoc amb el famós "home de la massa" o amb el temible mur. De trobar-nos amb qualsevol d'aquestos dos quan més tard millor. Esperam que si ens tenim que arrossegar per l'asfalt, quants menys quilòmetres siguin millor que millor, això si entrarem a meta com si res, esprintant (si se li pot dir esprintant), donant-ho tot. Quin moment!
De les tres anteriors "nòvies" tenc records diversos. De la primera i la segona tenc molts bons records, vaig disfrutar en elles, encara que la primera a lo darrer em va fer patir un poc. La segona, va ser estrangera, de Berlín concretament, quina meravella, vaig ser tan respectuós i cautelós amb ella que la vaig disfrutar un munt, sobretot a l'extasis final: creuar la porta de Brandenburg i uns metres després la línia de meta. La tercera em va fer patir molt, no ens entenguerem, era una catalana de Barcelona, al 2006. Li vaig faltar al respecte i m'ho va tornar, en duia a passejar a uns llocs molt lletjos i solitaris com el Fòrum i em vaig topar amb el famós mur que em va deixar baldat per la resta de recorregut. Veurem aquesta quarta que ens depara. Em consola que si les coses em van mal, no estaré tot sol, m'acompanyaran 9 valents i una valenta més. Ells són:
  • José Maria Cardona    GE Es Vedrà
  • Xicu Ribas  GE Es Vedrà
  • Vicent Marí  GE Es Vedrà
  • Pepet Colomar  GE Es Vedrà
  • Toni Llorens   GE Es Vedrà
  • Vicenta Mayans Triatló S. Eulària
  • Matías Noguera Triatló S. Eulària
  • Toni Serra    Independent
  • Jorge Alabarta    Formentera
  • José Manuel Martínez CA El Hotel Pachá
  • I  un servidor, Darío Muñoz  Independent 
Ara aquestos darrers dies comencen a aflorar els nervis i a aparèixer totes aquelles molèsties i lesions que no han aparegut en tota la preparació, i mira que ha sigut dura... El cap no pensa altra cosa que marató, que minuts per km, el temps que farà, ritme, hidrats de carboni i beure molt..... Que arribi ja !

Ja us contarem com ens ha anat.

Salut

dilluns, 15 de febrer del 2010

Competicions cap de setmana

Aquest cap de setmana hem tingut un parell dels nostres corredors que han sortit fora a competir a falta de proves a l'illa. Per una banda teníem el Marató de Sevilla i més prop la mitja marató de Barcelona. Els valents que s'enfrontaren a la distància mítica dels 42 km, van ser el triatleta Gustavo Quirós i l'atleta veterà Antonio Carreño, els dos de Santa Eulària. Gustavo debutava en marató i no les tenia totes de la seva part, ja que arrossega de fa temps una lesió que no agrada mica als corredors, la periostitis tibial. Així i tot va finalitzar amb èxit el seu 1r marató amb un temps de 3:47:31. El qui no debutava era n'Antonio Carreño, que ja té uns quants maratons a les seves espatlles. Gran marca per un veterà, ja la voldria per jo, va establir un temps real de 3h:03:04 quedant el 52è de la seva categoria, sensacional. Enhorabona a tots dos, a un per l'èxit en el debut i l'altre per l'excel·lent marca.

L'altre front de batalla el tenien a Barcelona, a l'Asics Mitja Marató. Allí estaven, a la línia de sortida, aguantant estoicament els 1ºC i l'aigua neu, en David Tur ( podeu llegir la seva crònica aquí) i en Juan Antonio Clapés del CA el Hotel Pachá, també en Vicent Cardona, Joan Josep Clapés, Peter Ploenes i Paco Costa dels Maratonians d'Eivissa. Tots ells van realitzar una mitja molt bona, amb dos d'ells per baix de l'hora trenta, dos més al límit de l'hora i mitja i els altres dos no superant l'hora trenta-seis minuts, quin nivell! Aquestos són els temps:
  1. Juan Antonio Clapés    Hotel Pachá    1h 24'
  2. Vicent Cardona    Maratonians Eivissa  1h 27'
  3. Joan Josep Clapés Maratonians Eivissa 1h 30'
  4. David Tur       Hotel Pachá    1h 30'
  5. Peter Ploenes   Maratonians Eivissa 1h 35
  6. Paco Costa Maratonians Eivissa 1h 36
A Eivissa vam tenir el segon duatló cros de la I Copa Es Vedrà a Sant Agustí, amb victòria del líder de la Copa, en Josep Torres Riera, del Trijasa, com va aquest jove triatleta!!. Torres es va imposar a Campillo i Bernat Ribas. En categoria femenina, na Fátima Blázquez es va imposar a na Joana Cokes. Molt de fred i pluja que va fer que minvàs la participació. Més informació...