divendres, 25 de desembre del 2009

BON NADAL I FELIÇ 2010



Vull aprofitar aquestes  línies per desitjar-vos a tots aquells que seguiu aquest bloc un Bon Nadal i que al 2010 s'acompleisquen tots els reptes que us plantejeu. Esportivament parlant, pel 2010 hi haurà algú que voldrà còrrer el seu primer marató o mitja marató, debutar en duatlons i/o triatlons, millorar les marques de les curses de l'any passat, sortir a l'estranger a còrrer alguna cursa emblemàtica. Els més forts voldran finalitzar els seus primers Ironman, Ultradistància, donar la volta a l'illa. I els que estau començant en aquest món del córrer a peu.... aguantar corrents 5km, apuntar-se a la primera carrera, acabar la passeig a passeig o els 10 km del pla de Sant Mateu, etc. A tots, us desig que aconseguiu les vostres metes i el més important de tot que us repectin les lesions en l'any nou i pugau disputar tota la temporada sense cap tipus de lesió.
Molts anys! Salut i que pugau fer molts de quilòmetres.

dimarts, 22 de desembre del 2009

Novetats calendari 2010













Avui he afegit al calendari del bloc unes novetats referent a curses, duatlons i triatlons que m'han anat informant o he trobat per la web. En quant a curses a peu, pareix ser que el 7 de febrer tindrà lloc al circuit de Santa Eulària el campionat de les Illes Balears de cros. Per participar en aquest campionat  crec que es necessita estar classificat. Pel 28 de març tindrem la tercera edició de la cursa de muntanya a Sa Talaia, a Sant Josep, esperam que enguany acompanyi el temps. Per últim, tenim data confirmada per l'organització per a la segona edició de la mitja marató de Formentera que es diputarà el 16 de maig.
He afegit un apartat amb el calendari de proves de duatló i triatló de l'illa, ja que són molt els atletes populars que estan endintrant-se en aquest món de l'esport combinat. S'ha incrementat substàncialment el nombre de duatlons la gran majoria en modalitat cros ( amb bici de muntanya).  El duatló de carretera de Santa Eulària del 28 de febrer serà campionat de Balears.
Al comparar el dos calendaris podreu comprovar que hi ha bastants coincidències de proves en la data a celebrar. És un tema que em tractat més d'una vegada en aquest bloc. Trob que les diferents delegacions de les federacions s'haurien de reunir a l'hora d'elaborar o definir els calendaris de les diferents modalitats esportives, sobretot aquelles compatibles o compaginables. Les delegacions d'atletisme, ciclisme, triatló i tal vegada alguna més, s'haurien de coordinar per què no hi hagués coincidència de proves en un mateix dia i els esportistes no tinguessin que elegir o una o altra. Hi ha molts de caps de setmana al llarg de l'any i no tantes proves o competicions. Després hi ha certes èpoques de l'any en les que apenes hi ha esdeveniments esportius on participar. Com podeu comprovar al bloc, les proves que coincideixen són les següents:
17 de gener, Pujada Puig de Missa vs Duatló cros d'Es Cubells
24 de gener, Final insular de Cros vs Duatló cros S. Antoni
18 d'abril, Portus Magnus vs Duatló cros Ses Salines
En fi, si les coses no canvien, haurem de triar o duatló o córrer. El que està clar és que aquesta situació farà minvar el nombre de participants en aquestes proves. Delegacions i organitzadors s'ho haurien de repensar.

diumenge, 20 de desembre del 2009

Zitane s'estrena a la II Cursa popular de sa salsa


Ouais Zitane, del Pitiús, s'ha imposat en la segona edició de  molts de la cursa de sa salsa a Sant Josep. Ha entrat pràcticament de la mà d'Óscar Tolosa. Els dos han fet tota la carrera junts i han entrat a meta amb el mateix temps. Tercer ha set en Toni Marí del Triatló Santa Eulària, imposant-se en la categoria veterans A.
En quant a les dones, la victòria ha set per la júnior Erika Torres del Pitiús, l'ha seguit na Maria José Morell, que aquesta vegada no s'ha perdut i ha conseguir pujar al més alt del podi en la categoria sènior. Rebeca Hernández ha fet tercera i quarta, Eva Clapés de l'Hotel Pachá.
Récord de participació i un dia esplèndid però amb molt de fred. Una organització excel·lent, amb molts de detalls: vestidors, banys, dutxes, castells inflables gratuïts pels petits, avituallament completíssim amb fruita, aquàrius i la salsa que dóna nom a la prova.
Enhorabona a la gent del GE Es Vedrà i fins l'any que ve, si ens tracteu tan bé, cada dia serem més.

CLASSIFICACIÓ CURSA 6 KM

CLASSIFICACIÓ CURSES BOIXOS

FOTOS ANGUS