dimarts, 22 de desembre del 2009

Novetats calendari 2010













Avui he afegit al calendari del bloc unes novetats referent a curses, duatlons i triatlons que m'han anat informant o he trobat per la web. En quant a curses a peu, pareix ser que el 7 de febrer tindrà lloc al circuit de Santa Eulària el campionat de les Illes Balears de cros. Per participar en aquest campionat  crec que es necessita estar classificat. Pel 28 de març tindrem la tercera edició de la cursa de muntanya a Sa Talaia, a Sant Josep, esperam que enguany acompanyi el temps. Per últim, tenim data confirmada per l'organització per a la segona edició de la mitja marató de Formentera que es diputarà el 16 de maig.
He afegit un apartat amb el calendari de proves de duatló i triatló de l'illa, ja que són molt els atletes populars que estan endintrant-se en aquest món de l'esport combinat. S'ha incrementat substàncialment el nombre de duatlons la gran majoria en modalitat cros ( amb bici de muntanya).  El duatló de carretera de Santa Eulària del 28 de febrer serà campionat de Balears.
Al comparar el dos calendaris podreu comprovar que hi ha bastants coincidències de proves en la data a celebrar. És un tema que em tractat més d'una vegada en aquest bloc. Trob que les diferents delegacions de les federacions s'haurien de reunir a l'hora d'elaborar o definir els calendaris de les diferents modalitats esportives, sobretot aquelles compatibles o compaginables. Les delegacions d'atletisme, ciclisme, triatló i tal vegada alguna més, s'haurien de coordinar per què no hi hagués coincidència de proves en un mateix dia i els esportistes no tinguessin que elegir o una o altra. Hi ha molts de caps de setmana al llarg de l'any i no tantes proves o competicions. Després hi ha certes èpoques de l'any en les que apenes hi ha esdeveniments esportius on participar. Com podeu comprovar al bloc, les proves que coincideixen són les següents:
17 de gener, Pujada Puig de Missa vs Duatló cros d'Es Cubells
24 de gener, Final insular de Cros vs Duatló cros S. Antoni
18 d'abril, Portus Magnus vs Duatló cros Ses Salines
En fi, si les coses no canvien, haurem de triar o duatló o córrer. El que està clar és que aquesta situació farà minvar el nombre de participants en aquestes proves. Delegacions i organitzadors s'ho haurien de repensar.

2 comentaris:

  1. Tienes razón, todas las pruebas de duatlón coinciden con pruebas de atletismo, de más o menos importancia, incluso con alguna de mountain bike. Supongo que cuadrar las 3 disciplinas es complicado, hay meses que aun mezclados estan a tope pero parece que hay coincidencias que se pueden evitar.

    Espero que los circuitos de duatlón no sean muy técnicos (mejor tipo Cala Bassa) ya que los corredores que toman ventaja en la parte de correr luego hacen de tapón en la parte de mountain bike.

    ResponElimina
  2. Con ese comentario del "tapón" creo que lo unico que haceis es desanimar a los populares. Creo que todo el mundo tiene derecho a participar o no? Estamos llegando a un nivel competitivo que tira para atrás y desanima al que no es tan bueno, pero igualmente le gusta participar en este tipo de pruebas!

    ResponElimina